Elke stad heeft wel zijn eigen verhaal. Toch kan je het verhaal van een stad pas echt leren kennen, als je de stad ook bezoekt. In België heb je een aantal prachtige steden die meer dan een bezoek waard zijn. De Belgische steden zijn echter niet dik bezaaid. Een blik net over onze landsgrens, maakt de keuze al wat groter. Een stad die, net over de grens, bij velen de aandacht trek, is Keulen. En ook al kan je niet echt spreken van een autovakantie, eens je de grens over rijdt, krijg je al snel het gevoel echt op vakantie te zijn.

© Wikipedia.org

Parkeren onder de Dom van Keulen
Keulen is, vanuit Brussel, zo’n 2uur en 20 minuten rijden. In de stad zijn verschillende grote parkeerplaatsen. De meest voor de hand liggende en meest centraal gelegen parking is Parkhaus Am Dom, onder de Dom van Keulen. Een bezoek aan de Dom kan natuurlijk niet achterwegen blijven. 500 treden brengen je naar de top van deze gotische kathedraal. Op een hoogte van 157 meter heb je een prachtig zicht over de stad. Wanneer je de tijd hebt, is een bezoek in de Kathedraal zeker de moeite waard.

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

Wandelen door Altstadt via Heumark en Alter Markt naar Fishmarkt
Wanneer je aan de Dom vertrekt zit je in de Altstadt van Keulen. Dit is het meest historische deel van de stad. Het toeristische deel aan de Dom is autovrij gemaakt. Verschillenden winkels, restaurants en terrasjes creëren een gezellige sfeer. Een wandeling via de Heumarkt en Alter Markt brengt je bij de fel gekleurde middeleeuwse huizen aan de Rijn. Ook hier staan de terrasjes, op de Fischmarkt, klaar om de toeristen te ontvangen.

De hangsloten van de Hohenzollernbrücke
Van op de Fischmarkt heb je zicht op de Hohenzollernbrücke. ’s Avonds is deze belangrijke spoorbrug over de Rijn, met zijn 3 opvallende bogen, prachtig verlicht. De brug biedt plaats voor zowel treinen, trams, auto’s, fietsers en voetgangers. Een fenomeen dat je in meerdere toeristische steden ziet, is het plaatsen van hangsloten aan de reling van de brug. De Hohenzollernbrücke hangt als het ware vol met alle soorten hangsloten.

Of liever met de kabelbaan de Rijn over?
Een andere manier om de Rijn over te steken vind je aan de Kölner Zoo. Een kabelbaan over de Rijn geeft je een uitzonderlijk zicht op Keulen. Als je graag stapt kan je aan de oostkant van de Rijn, door het Rheinpark, terugwandelen richting Hohenzollernbrücke, om zo terug in Altstadt te belanden.

© Pixabay.com

Hip en trendy: Belgische Viertel wijk
Als Belg is het altijd leuk de Belgische Viertel wijk te bezoeken. Dit is het hippere deel van de Keulen. Naast trendy cafés en restaurants vindt de shopliefhebber hier enkele unieke shops. Onder de jeugd is dit een zeer gegeerd deel van Keulen. Verschillende straten in deze wijk zijn vernoemd naar Belgische steden.

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

Bekende musea en tijd te kort
Natuurlijk heeft Keulen veel meer bieden en liggen er verschillende bekende musea verspreid over de stad. Het Rautenstrauch-Joest-Museum, Farina-Haus en het chocolate-Museum zijn maar enkele voorbeelden. Om Keulen echt te leren kennen, is het boeken van een overnachting in de Altstadt zeker aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *