Lang niet iedereen gaat met het vliegtuig op vakantie naar het strand. Er zijn ook heel veel mensen die liever een ander soort vakantie boeken. Bijvoorbeeld een autovakantie vanuit België naar het zuiden van Europa. Of wat dacht je van een vakantie met een camper? Steeds vaker huren mensen een camper om hun vakantie te vieren. Schotland en Noord-Ierland zijn daarbij geliefde bestemmingen. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij een vakantie met de camper door deze landen? Hieronder geven we je zes handige tips.

Ierland Dunluce Castle
© Flickr.com

Bedenk vooraf hoe groot de camper moet zijn
Bij een autovakantie gebruik je vaak gewoon je eigen auto. Wanneer je echter een camper gaat huren, is het verstandig om vooraf te bedenken naar welk formaat camper je op zoek bent. Als je met z’n tweeën door Schotland en Noord-Ierland gaat reizen, heb je immers veel minder ruimte nodig dan met het hele gezin. Ook het weer en de vraag hoeveel tijd je in de camper denkt door te brengen zijn belangrijk om te bepalen hoe grote camper je wilt.

[widget id=”enhancedtextwidget-10″]

Zoek een goede camperverhuurder
Wanneer je de vakantie gaat boeken, wil je natuurlijk wel een betrouwbare en goede camperverhuurder. In Schotland en Noord-Ierland zijn er tal van aanbieders te vinden. Kijk altijd even naar de reviews die je online vindt. Ook is het belangrijk om even goed te kijken wat de startplaats is van de camper. Deze moet natuurlijk wel goed bereikbaar zijn.

Check het eigen risico
Bij het huren van een camper ben je automatisch verzekerd, maar er geldt ook een bepaald eigen risico. Dat kan in sommige gevallen best hoog zijn. Wanneer je echt geen risico wilt lopen, is het mogelijk om dat eigen risico af te kopen door een extra verzekering af te sluiten. Kijk hier vooraf goed naar en neem een weloverwogen besluit.

camper
© commons.wikimedia.org

Het ophalen en inleveren
De camper ophalen en inleveren kan soms voor behoorlijk wat stress zorgen. En niemand wil natuurlijk dat zijn of haar vakantie begint en eindigt met stress. Zorg er daarom voor dat je ruim voldoende tijd inplant voor het ophalen van de camper en dat je jezelf niet moet haasten. Hetzelfde geldt voor het inleveren. Let trouwens ook goed op bij de uitleg wanneer je de camper ophaalt. Dat kan flink wat problemen voorkomen.

Zorg altijd voor voldoende geld
Er is niets zo vervelend als een creditcard die niet werkt of een bankkaart die kuren heeft of beschadigd is. Daarom is het altijd verstandig dat je op verschillende geld bij hebt. Zorg niet alleen voor een creditcard met voldoende bestedingsruimte, maar ook voor een pinpas en eventueel nog voldoende cash geld. Op die manier kom je in ieder geval nooit in de problemen.

[widget id=”enhancedtextwidget-10″]

Check goed op welke campings je kunt staan
Je kunt vooraf natuurlijk een prachtige route uitstippelen met verschillende campings. Maar wanneer je buiten het hoogseizoen gaat, kan het zomaar gebeuren dat er wat campings gesloten zijn. Dat kan natuurlijk je hele planning in de war brengen. Daarom is het altijd goed om dit vooraf te checken. En wanneer je wild gaat kamperen moet je ook altijd even checken of dat op de betreffende locatie mag. Je wil immers geen problemen krijgen met de lokale autoriteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *