De regio rond Kitzbühel is met een netwerk van goed onderhouden paden een paradijs voor wandelaars. Meer dan 1000 km paden zijn klaar om ontdekt te worden. Loop langs de kleurrijke bloemenweiden met grazende koeien, de brede alpenweiden en het mooie berglandschap. De toeristische voorzieningen omhelzen gratis rondleidingen met ervaren gidsen, zelfs naar de steile Wilder Kaiser die majestueus over de regio waakt.

Wandelen in Kitzbuehel
© Kitzbühel Tourismus

Indrukwekkende wandeling naar het natuurlijke monument van de Sintersbacher-watervallen in Jochber

Een indrukwekkende wandeling die u kunt ondernemen tijdens uw vakantie, leidt naar het natuurlijke monument van de Sintersbacher-watervallen in Jochberg. Met ongeveer 165 meter hoogte behoren deze tot de meest spectaculaire in zijn soort in de Alpen, vooral wanneer de sneeuw smelt van april tot juni. Het pad naar de watervallen begint op de parkeerplaats bij Schradler in Jochberg. Na ongeveer een uur op de Triebweg kunt u de waterval bereiken. Tip: klim nadat u de waterval heeft bereikt vervolgens omhoog naar de Wildalm, waar u van een drankje en een fraai uitzicht kunt genieten.

[widget id=”enhancedtextwidget-40″]

Dagelijkse wandeltochten van maandag tot en met vrijdag

Kitzbühel-toerisme biedt in de zomer gratis van maandag tot en met vrijdag begeleide wandelingen aan. De ervaren gidsen zullen u de beste plaatsen van Kitzbühel tonen en weten u alles te vertellen over de omgeving. Het wandelseizoen is het meest gunstig van half mei tot eind oktober.

Een bezoek aan “De Kaiser” is zeker de moeite waard en mag eigenlijk niet ontbreken tijdens uw vakantie. Deze beroemde berg trekt in elk seizoen van het jaar veel wandelaars en brengt alle bergliefhebbers in de ban, wandelaars en bergbeklimmers in het bijzonder. De favoriete beklimmingen van de Tiroler en Beierse klimmers zijn meestal op routes van Totenkirchl, Fleischbank en de Predigtstuhl te vinden.

Kitzbüheler Horn
© Kitzbühel Tourismus / Michael Werlberger

Sfeervolle berghutten in het Kitzbüheler gebergte

Het Kitzbüheler gebergte wordt gekenmerkt door talrijke berghutten. Wandelaars en mountainbikers kunnen hier heerlijk uitrusten en een paar Tiroler hapjes proeven. In veel hutten kunt u zelfgeproduceerde en lokale ingrediënten proeven en kopen. Denk hierbij aan bacon, kaas en cognac.

Het vee wordt in de vroege zomer naar weilanden tussen 1.400 en 1.600 meter boven de zeespiegel gebracht. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt het vee later meegenomen naar de hoge weiden van 2.000 meter.

Een verscheidenheid aan dieren in het wild

Het Kitzbüheler gebergte wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan dieren in het wild. De hertenpopulatie is overvloedig in het gebergte. Ook gemzen worden op grote schaal aangetroffen, vooral aan de Gamshag, de Hahnenkamm en de Wilder Kaiser. Sterke sporen van gems en herten zijn te vinden op Kuhkaser. Marmotten, konijnen, vossen, korhoenders en wilde vogels bevinden zich overal in het Kitzbüheler gebergte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *