Als er één stad is in Europa waar de liefhebbers van musea zich volop kunnen uitleven, is Wenen wel. In deze stad zijn namelijk meer dan honderd verschillende musea te vinden met ieder weer een ander accent of thema. Boek vandaag nog een autovakantie naar deze stad en bezoek onder andere het wereldberoemde Museum voor toegepaste kunst en het Natuurhistorisch Museum. Ook het Haus der Musik mag uiteraard niet ontbreken tijdens je bezoek aan Wenen. Naast deze grote en beroemde musea vind je in de stad echter ook nog heel wat kleinere varianten waarom sommige privébezit zijn. Welke van deze musea mag je echt niet missen? Hieronder worden er vijf op een rijtje gezet.

© commons.wikimedia.org

Misdaadmuseum
Vrijwel iedere grote stad heeft tegenwoordig een misdaadmuseum. Er zijn er echter niet zoveel te vinden die zo ruim zijn opgezet als het museum in Wenen. In het Wiener Kriminalmuseum ga je op een boeiende ontdekkingstocht door de geschiedenis van de criminaliteit in Wenen. Alle soorten criminaliteit komen aan de orde. Ook de slachtoffers van de criminelen en de manier waarop men gestraft werd, wordt zorgvuldig in beeld gebracht. Wees dus in ieder geval voorbereid om tal van martelwerktuigen, foto’s van slachtoffers en zelfs bewaarde ledematen. Voor slechts zes euro krijg je toegang tot het museum.

[widget id=”enhancedtextwidget-18″]

Museum van Contraceptie
Dit is, over de hele wereld, het enige museum in zijn soort. In dit museum leer je alles over de voortplanting en de geschiedenis hiervan. Wist je bijvoorbeeld dat er ooit een koning van Kreta was die een vissenblaas als voorbehoedsmiddel gebruikte? En dat er in de jaren twintig van de vorige eeuw een hardnekkig gerucht onder vrouwen ging dat het drinken van Coca-Cola een zwangerschap voorkomt? Leer in dit unieke museum alles over de geschiedenis van de voortplanting. Het museum, dat gratis toegankelijk is, werd opgericht door een gynaecoloog. Je zult sowieso versteld staan van de methoden die ooit door mensen zijn gebruikt om zwangerschappen te voorkomen, te ontdekken of zelfs te verbreken!

© Pixabay.com

Museum van kunstvervalsers
Bezoek tijdens je autovakantie naar Wenen ook zeker het museum van kunstvervalsers. Zolang er kunst is, wordt dit namelijk ook vervalst. In dit museum worden ontzettend veel vervalsingen tentoongesteld. Sommigen zijn zo nauwkeurig vervalst dat je direct de stijl van grootmeesters herkent. Er zijn onder andere vervalsingen van Vincent van Gogh, Rembrandt en Gustav Klimt te bekijken. De vervalsers van deze schilderijen zijn op hun beurt beroemd geworden zoals bijvoorbeeld de wereldberoemde vervalser van het werk van Vermeer: Han van Meegeren. Toegang tot dit museum kost € 5,50.

Museum van goocheldozen
Houd je van magie en goochelen? Dan is dit museum zeker een aanrader. Het Zauberkasten Museum heeft de grootste collectie goocheldozen voor je klaar staan. Daardoor staat het museum zelfs in het Guinness Book of Records. Het gaat om de collectie van amateurgoochelaar Manfred Klaghofer die meer dan drieduizend goocheldozen in zijn bezit heeft. Omdat deze ook nog eens uit verschillende tijden komen, laten de goocheldozen de ontwikkeling van magie en goochelkunst op perfecte wijze zien. Het museum, waar je voor € 3,50 naar binnen mag, is enkel op de eerste zondag van de maand geopend.

[widget id=”enhancedtextwidget-18″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *