Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, staat bekend om de vele coffeeshops, de wallen en de grachten die er te vinden zijn. De stad heeft echter nog veel meer te bieden. Omdat Amsterdam goed bereikbaar is met de auto, is de stad een perfecte uitvalbasis tijdens je autovakantie!

© Flickr.com

Een stukje historie
De stad Amsterdam is ontstaan in de 13de eeuw en groeide snel uit tot een belangrijk, welvarend gebied binnen de Nederlanden. Dankzij de kolonisatie van overzeese gebieden, onder andere door de Verenigde Oost-Indische Compagnie, werd Amsterdam een invloedrijk financieel centrum. De rijkdom die indertijd vergaard is, is nog steeds terug te zien in de stad.

[widget id=”enhancedtextwidget-6″]

Het gevoel van Amsterdam
In Amsterdam heerst een zeer prettige sfeer, de locals zijn ontzettend vriendelijk en de architectuur is buitengewoon. Een wandeling door de stad geeft je ongetwijfeld een magisch gevoel. De straten zijn aangelegd met keistenen, in de steegjes branden gezellige lampjes en de huizen zijn opgebouwd uit sierlijke bakstenen.
Langs de grachten vind je voldoende bankjes om gedurende een wandeling even te pauzeren, en bijvoorbeeld je eigen lunch op te eten. Wie dorstig is kan plaats nemen op een terras van een van de Hollandse cafés. Proef van Nederland’s beste bieren of vraag de barista om een heerlijk kopje koffie. Bij je drankje mogen de typisch Nederlandse hapjes natuurlijk niet ontbreken: bestel een schaaltje bitterballen of een gevarieerd kaasplankje!
Ten zuiden van de stad ligt overigens het Vondelpark. Hier zul je zowel studenten, gezinnen en senioren zien vertoeven in het zonnetje. Vergeet zeker niet om een ommetje te maken in dit fijne park.

© Flickr.com

Fietsen, fietsen, en nog eens fietsen
Uit onderzoek blijkt dat iedere Nederlander gemiddeld over 2,1 fietsen beschikt. Geen wonder dus dat je in Amsterdam werkelijk overal fietsers en fietsen ziet! Bij het verkennen van de stad kun je zelf ook best de fiets opstappen. Je zult zonder moeite een fietsverhuurder vinden waar je voor een schappelijke prijs een goede fiets kunt huren. Op deze manier ben je niet alleen goed in beweging, maar kun je ook meer zien in een kortere tijd. Fiets bijvoorbeeld naar Amsterdam-Oost en de Jordaan, waar de meeste lokale bewoners gevestigd zijn. Overal in de stad zijn bovendien fietspaden en oversteekplaatsen, waardoor fietsen een heel veilige manier is om je door de stad te bewegen.

Musea
De stad Amsterdam is ideaal voor kunst- en museumliefhebbers. Zo bevindt zich er het Rijksmuseum met De Nachtwacht van Rembrandt, het Joods Historisch Museum en het Van Gogh Museum, waar de wereldbekende Zonnebloemen van van Gogh te bewonderen zijn. Een tikkeltje specialer zijn het Amsterdam Sex museum, ook wel de “Venustempel” genoemd, en het Hash Marihuana & Hemp Museum. Het moge duidelijk zijn: in Amsterdam is er voor ieder wat wils!

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!
Tot slot kun je in Amsterdam waanzinnig de beest uithangen. Het Amsterdamse nachtleven bestaat zowel uit grootschalige dancefeesten als kleinschalige, gemoedelijke partijtjes. De openheid van de Nederlanders en de vrolijke stemming van de reizigers die in de stad neerstrijken, maken het uitgaansleven in Amsterdam gezellig, divers en onvergetelijk.

[widget id=”enhancedtextwidget-6″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *