Bij vakanties of stedentrips denken we niet vaak aan ons eigen land. Het is te dichtbij en dus gaan we naar exotische bestemmingen. Toch heeft België zelf ook genoeg te bieden. Bezoek bijvoorbeeld onze hoofdstad Brussel en ontdek wat er allemaal te doen is. We hebben zeven dingen die je waarschijnlijk nog niet wist om te doen in Brussel voor je opgesomd.

© Pixabay.com

1. UNESCO werelderfgoedlijst
De Grote Markt in Brussel staat op de Werelderfgoedlijst. Niet heel gek, want dit is een prachtig plein waar veel historie te bekijken is. Rondom het plein staan meerdere gildehuizen. Ook kun je het gemeentehuis en het broodhuis bewonderen.

[widget id=”enhancedtextwidget-17″]

2. Striptekeningen op gebouwen
Brussel is dé plaats als het gaat om striptekenaars. Nergens ter wereld wonen er zo veel striptekenaars als in Brussel. En dat is goed te zien aan de muren van gebouwen in de stad. Ga tijdens een stadswandeling eens op zoek naar de grote hoeveelheid tekeningen op de muren en je zult versteld staan! Er is zelfs een speciale striproute beschikbaar die zeer de moeite waard is!

3. Duiken in Brussel
Het zwembad Nemo 33 is een must voor alle waterratten en duikliefhebbers. Tot 2014 was dit het diepste zwembad om in te duiken. Hier kun je duikles krijgen op ieder denkbare niveau. Dit is dus ook zeer geschikt voor beginners.

© Flickr.com

4. Autovrije zondag
Ieder jaar in september kun je door Brussel wandelen zonder last te hebben van de grote hoeveelheid verkeer. Een ideaal moment om lekker te gaan shoppen. In de stad worden vaak ook allerlei activiteiten georganiseerd die zeer de moeite waard zijn.

5. Natuur in de omgeving
Ben je niet echt een stadsmens? Dan is er in de buurt ook nog genoeg te doen. Zo kun je naar het Zoniënwoud, een prachtig bos dat redelijk in de buurt van Brussel ligt. Hier kun je wandelen, fietsen of paardrijden. In het woud zijn meerdere musea te bekijken. Er is sprake van dat het bos mogelijk wordt opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst, waardoor deze plaats nog meer speciaal wordt!

6. Festivals in Brussel
In Brussel worden het hele jaar door allerlei festivals georganiseerd. Zo is er een speciaal Jazz-festival. Ook is er een filmfestival, waarbij er buiten meerdere films worden getoond. Ook zijn er vaak markten en optredens in het stadscentrum. Extra leuk is natuurlijk dat een hoop van deze festivals gratis te bezoeken zijn.

7. Antieke Markt
Ben je op zoek naar iets bijzonders? De antieke markt van Brussel is iedere week op zaterdag én zondag in de wijk Grote Zavel. Hier zijn ook erg veel antiekwinkels te vinden, dus zelfs wanneer je klaar bent met de markt, is er nog genoeg te bekijken en ontdekken. In de omgeving zijn ook een aantal zeer historische bouwwerken te bewonderen, zoals de Sablon kerk. De tuin van deze kerk mag zeker niet overgeslagen worden, omdat de beelden hier zeer indrukwekkend zijn.

[widget id=”enhancedtextwidget-17″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *