Voor het echte vakantiegevoel hoef je het soms helemaal niet ver van huis te zoeken. Heb je bijvoorbeeld wel eens een autovakantie naar een van de Nederlandse Waddeneilanden overwogen? Op een eiland als Texel, dat met een lengte van 20 kilometer en een breedte van 8 kilometer het grootste Waddeneiland is, vind je alles voor een ontspannen korte vakantie. Lees verder voor de fijnste Texel tips!

Nederland Texel vuurtoren
© Pixabay.com

Reis en accommodatie
Op nog geen 3 uur rijden vanaf Antwerpen ligt de plaats Den Helder, in het noordwesten van Nederland. Hier vertrekt ieder uur de ferry naar Texel, die je in ongeveer 20 minuten naar het eiland brengt. Alleen al dat tochtje met de boot zorgt ervoor dat je helemaal in de vakantiestemming raakt. Eenmaal op het eiland begeef je je naar je accommodatie, die nooit ver weg is. In en rondom de verschillende dorpen zijn er genoeg hotels, appartementen, vakantiehuizen en campings waar je een aangename tijd kunt hebben. Gasten die hun verblijf via de VVV boeken kunnen gratis een Texel paspoort ophalen, waarmee je korting krijgt op diverse streekproducten, musea, rondvluchten en meer.

[widget id=”enhancedtextwidget-6″]

Kom tot rust in de natuur
Wist je dat een groot deel van Texel nationaal park is? De natuur op het eiland is prachtig en bijzonder veelzijdig. Je vindt er niet alleen duinen en stranden, maar ook bossen, heuvels en heidevelden. Via diverse routes kun je te voet, te paard, op de fiets of al skeelerend het eiland verkennen en genieten van al het natuurschoon. Met het uitzicht op de Waddenzee, het duinzand tussen je tenen en de vliegende vogels boven je hoofd (Texel is een echt vogelparadijs) kan het echte eilandgevoel niet uitblijven. Wie in de zomer op Texel is kan ook een dagje relaxen aan zee. Je vindt de stranden aan de westkust van het eiland. Het populairste en dus ook drukste strand ligt bij De Koog, terwijl je zuidelijker terecht kunt voor de echte rust. Huur een ligbed, neem een duik in zee of ga vliegeren en geniet van een Texels dagje strand.

Nederland Texel strand
© Pxhere.com

Van zeehondjes tot parachutespringen
Texel heeft naast de prachtige natuur nog veel meer te bieden. Zo zijn de vuurtoren en het juttersmuseum veelbezochte bezienswaardigheden. Misschien wel de grootste publiekstrekker is echter Ecomare, waar je onder meer gestrande zeehondjes kunt bekijken. Daarnaast vind je hier ook een vogelopvang, aquarium en bezoekerscentrum van het nationaal park. Wie liever een spannendere activiteit doet ziet een parachutesprong misschien wel zitten. Bij het Paracentrum, gelegen naast de luchthaven van Texel, kun je vanuit een vliegtuigje sprongen maken, of je nou een beginner of al gevorderd bent.

[widget id=”enhancedtextwidget-6″]

Ontdek het gezellige dorpsleven
Tot slot mag een bezoek aan de gezellige dorpjes op Texel niet ontbreken. Het centraal gelegen Den Burg is haast een kleine stad te noemen. Je kunt hier leuk winkelen en lekker eten, maar ook naar de bioscoop of het buitenzwembad. In de toeristische kustplaats De Koog kun je gezellig iets drinken op een van de vele terrasjes, terwijl je De Cocksdorp niet mag overslaan wanneer je onderweg bent naar de vuurtoren. Texel heeft genoeg te bieden voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *