Met de auto door de Verenigde Staten trekken is een droom voor velen. Het land leent zich daar dan ook uitstekend voor. Het land heeft een goed wegennet en op sommige wegen kom je urenlang geen tegenliggers tegen. Daarnaast zijn er drukke steden met enorm veel autoverkeer en is het een uitdaging om ongeschonden de stad te kunnen verlaten. Ook het Amerikaanse landschap kent veel variëteiten. Van steppes, woestijnen, tot uitgestrekte bossen en drukke steden. Het boeken van een huurauto gaat in de Verenigde Staten erg gemakkelijk. Dikwijls verschilt het boeken van een leuke huurauto niet anders dan wanneer je een hotel boekt. Er zijn verschillende bekende en minder bekende autoroutes door de Verenigde Staten.

Route 66
© commons.wikimedia.org

Route 66
Dit is een wereldwijd bekendstaande legendarische route. De route loopt van Chicago naar Los Angeles en was in 1926 gereed. Je start in Chicago, waar je van te voren gerust enkele dagen kunt doorbrengen. Via steden als Oklahoma, Santa Fé, Las Vegas rijdt je dan helemaal door naar Los Angeles, waarbij je onderweg kunt genieten van de verschillende steden, het lokale voedsel de vele hotels en motels en de verschillende soorten natuur. De Grand Canyon zal absoluut een hoogtepunt van de route zijn.

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

Autoroute Zuid-Florida
Florida is de ‘sunshine state’ van de Verenigde Staten, waar je altijd zongarantie krijgt. Vele vakantiegangers kennen Florida als een vakantielocatie waar men zich opsluit in één van de vele luxe resorts. Maar ook Florida kun je ontdekken met de auto. De autoroute volgt de gehele kustlijn van Zuid-Florida en is zo’n 1.800 kilometer lang. Je vertrekt vanuit Miami en rijdt direct de Everglades in, waar je de krokodillen en mangrovebossen kunt bekijken. Je vervolgt je route door allerlei kleine kustplaatsjes om heerlijk te ontspannen aan het strand en de zee. De volgende grote stad die je tegenkomt is Orlando. Hier moet je natuurlijk stoppen om ook Disneyland te bezoeken. De rest van route bestaat uit idyllische dorpjes en stadjes met de Caraïbische mentaliteit, voordat je de eindbestemming Miami weer binnenrijdt.

Florida Everglades
©goodfreephotos.com

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

Autoroute West-Amerika
Deze autoroute behoort toch wel tot één van de mooiste van de Verenigde Staten en onderweg is er ontzettend veel te zien en te doen. Vooral liefhebbers van het oude wilde westen, zullen deze route prachtig vinden. Het startpunt van de route is San Francisco. Dit is een prachtige stad, waar je gerust drie dagen kunt verblijven voor je aanvangt met de route. Je rijdt vandaar een zeer dunbevolkt gedeelte van Californië in, the Big Sur. Hier kom je tal van kleine dorpjes en stadjes tegen en afgelegen vlaktes. Na drie dagen hier de authentieke oude Californische sferen opgesnoven te hebben, rijd je Los Angeles binnen. Hier kun je jezelf ook drie dagen vermaken en uiteraard een dag Disneyland. De route vervolg je daarna richting San Diego op de grens met Mexico. Vanuit San Diego rijdt je zo de Grand Canyon in, waar je kunt genieten van Amerika’s mooiste wild westen natuur. Vandaar is het niet ver meer om naar de beroemdste gokstad ter wereld af te reizen: Las Vegas. Wanneer je na twee dagen gokken weer op weg gaat breng je een bezoekje aan Yosemite National Park. Laat je hier een paar dagen wegduiken in de prachtige en veelzijdige natuur. Van hieruit is het niet ver meer om naar de eindbestemming San Francisco te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *