Iedereen heeft behoefte aan vakantie. Na een jaar lang hard werken en zwoegen is het dan ook heerlijk om er even tussenuit te gaan. En om even helemaal te ontspannen en te genieten hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Een autovakantie naar één van de buurlanden van België kan ook prima ontstaan. Bijvoorbeeld het Harz gebergte, een prachtige regio in Duitsland waar je echt een keer geweest moet zijn. We lichten hieronder vier leuke en gezellige plaatsjes in deze regio uit.

Harz gebergte
© commons.wikimedia.org

Wernigerode
Een klein plaatsje waar vooral het bijbehorende kasteel de aandacht trekt. In het centrum van Wernigerode valt niet zo heel veel te beleven maar kasteel Schloss Wernigerode is een absolute aanrader om te bezoeken. Nadat het gedeeltelijk vernietigd was is het nu volledig gerenoveerd. Het is gebouwd op een heuvel waardoor je vanuit het kasteel een heel mooi uitzicht over de rest van de omgeving hebt. Ook aan de binnenkant is het de moeite waard. Er is heel veel origineel meubilair behouden gebleven waardoor het echt de moeite van een bezoek waard is. En ga daarna vooral eten bij Casa Vita, een gezellig restaurantje met een zeer uitgebreide kaart.

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

Quedlinburg
Wanneer je een autovakantie tijdens de kerstdagen wil plannen, is dit dorpje echt een aanrader om te bezoeken. Het is een typisch Duits dorpje met een gezellig marktplein waar in december een uitgebreide kerstmarkt is. Bovendien is het ook nog eens een dorpje met veel historie. Je kunt gratis een rondleiding volgen waarbij je alles te weten komt over de historie van Quedlinburg. Het is onder andere het dorpje waar de allereerste vrouwelijke dokter van heel Duitsland werkte.

Duitsland Quedlinburg
© commons.wikimedia.org

Bad Harzburg
Vroeger vooral een vakantieoord voor rijke Duitsers maar inmiddels is het veel bereikbaarder voor iedereen. Het staat onder meer bekend als een Spa-oord en je kunt er ook een Tree Top Trail volgen. Dat is een wandelpad dat hoog naast de boomtoppen loopt. Je hebt dus een prachtig uitzicht. Bovendien ligt het direct naast een nationaal park zodat je ook nog eens veel van de natuur kunt zien. Het is zelfs mogelijk om met een kabelbaan naar de top van de nabijgelegen berg te gaan. Neem in dat geval wel een trui mee, want op de berg kan het best koud zijn!

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

Goslar
Ook Goslar is een absolute aanrader. Hier wordt in december een grote en uitgebreide kerstmarkt georganiseerd maar ook de rest van het jaar is het hier erg gezellig. Je kunt onder andere de bijzondere Rammelsberg mijn bezoeken. In december wordt er soms zelfs een kerstmarkt ín de mijn georganiseerd! Het centrum is vrijwel altijd druk en gezellig met drie verschillende pleinen waar altijd wel iets te doen en te beleven valt voor jong en oud. Er zijn ook meer dan genoeg horecagelegenheden waaronder gezellige restaurantjes en leuke cafés. Regelmatig worden hier ook feestjes georganiseerd waarbij er artiesten komen optreden. Bij restaurant Schiefer moet je vooral de overheerlijke pizza eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *