Samen op reis gaan wordt wel eens gezien als de ultieme relatietest. In tegenstelling tot thuis zit je immers 24 uur op 24 met elkaar opgescheept. Met andere woorden, je leert elkaar kennen op een totaal andere manier. Slechte kantjes kunnen niet verborgen blijven en wanneer tijdens het reizen niet alles vlekkeloos verloopt, zie je hoe je partner hiermee omgaat. Worden jullie gek van elkaar of gewoon nog gekker op elkaar? Hier zijn alvast enkele tips om er voor te zorgen dat het bij deze laatste blijft.

koppel op strand
© Pexels.com

1. Ga tijdens het reizen eens op date
Zeker wanneer je voor een lange tijd samen op reis vertrekt, kan het makkelijk zijn om in een sleur terecht te komen. Alle aandacht gaat teveel naar de ervaringen die je opdoet en je verliest elkaar een beetje uit het oog. Een tip om dit te vermijden is een keer per week op date te gaan, ongeacht van de stad waarin je je bevindt. Op die avond geef je elkaar de volle aandacht zonder te denken aan welke activiteiten je de volgende dag allemaal hebt gepland.

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

2. Doe af en toe je eigen ding
Samen reizen betekent niet dat je alles samen moet doen. Wanneer je voortdurend alle activiteiten met z’n tweeën doet, kan je een gebrek krijgen aan persoonlijke ruimte. Hoe tof je vriend of vriendin ook mag zijn, soms heb je gewoon eens nood om iets op je eentje te doen. Spreek dan ook af met je vriendin om af en toe eens iets alleen te doen en geef elkaar ook de ruimte om dit te doen.

3. Heb seks op vreemde plaatsen
Je reist nu eenmaal de wereld rond en komt op plaatsen waar je anders nooit komt. Daar op een andere manier gebruik van maken, kan de spanning tijdens het reizen enkel maar vergroten en jullie onderlinge band versterken. Het zijn ook de leukste anekdotes achteraf (om enkel maar tussen jullie te houden uiteraard).

koppel in zee
© Pexels.com

4. Boek nu en dan een romantische accommodatie
De meeste reizigers reizen met een budget en spenderen dus niet het grootste deel hiervan aan dure hotels of overnachtingen. Misschien reis je zelfs met de tent, maar dat betekent niet dat je niet eens kan genieten van een romantische overnachting op een mooie locatie. Denk maar aan een boomhut, een eco-resort of een huisje op het strand. Net omdat je niet iedere nacht in zo’n accommodatie overnacht, maakt de ervaring des te onvergetelijker en romantischer.

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

5. Leer andere koppels kennen
Wie alleen reist, leert al snel andere mensen kennen. Maar als je met je vriendin reist, dan neig je al snel om enkel maar met elkaar te praten en te reizen. Nochtans kan het erg leuk zijn om andere koppels te leren kennen en dingen met hen samen te doen. Dat maakt je reis nog een stuk leuker. Ben je op autovakantie? Dan kan je misschien dat andere koppel uitnodigen voor een stuk van je reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *