De regio Navarra wordt vaak overkeken door toeristen die naar Spanje reizen. Met Frankrijk gelegen net in het noorden en geflankeerd door het Baskenland en de wijnregio La Rioja kent de streek grote concurrentie. Nochtans is het een regio vol historische sites, magnifieke architectuur en natuurlijke bezienswaardigheden. Hier zijn alvast enkele redenen waarom je deze streek zou moeten ontdekken tijdens een autovakantie.

Spanje Pamplona
© Pixabay.com

1. Pamplona
Pamplona is de hoofdstad van deze regio en is uiteraard vooral gekend omwille van zijn ‘loop met de stieren’ festival, San Fermin. Hoewel, wanneer het festival niet plaatsvindt, zijn er steeds nog heel wat dingen te ontdekken in de stad. Wandel over de oude stadsmuren en leer over de geschiedenis van de stad. Daarna kan je de oude citadel verkennen. Een andere grote bezienswaardigheid is het Museo Universidad de Navarra, een kunstmuseum dat enkele grote meesterwerken tentoonstelt van de hand van Antoni Tàpies, Eduardo Chillida en Pablo Picasso.

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

2. Palacio Real de Olite
Het dorp Olite, in het zuiden van Pamplona, mag dan wel erg klein zijn, toch was het gedurende de middeleeuwen een belangrijke plaats. Wat er vandaag van overblijft is het magnifieke Olite paleis-kasteel, ooit de thuis van koningen en koninginnen en een van de meest luxueuze middeleeuwse kastelen in Europa. Het is een van de belangrijkste voorbeelden van Gotische architectuur in Spanje en werd tot nationaal monument uitgeroepen in 1926. Ieder jaar in augustus is het kasteel nog steeds de setting voor het middeleeuws festival.

Spanje Navarra Castillo de Olite
© Wikipedia.org

3. Bardenas Reales
Het natuurpark Bardenas Reales is een gebied dat bestaat uit woestijngebied en bevat zo’n 42500 hectare. Het werd in de lijst van UNESCO Werelderfgoed geplaatst door zijn unieke maanachtige landschap. De vreemde klei- en zandsteenformaties zijn een inspiratiebron geweest als decor voor verschillende films en series zoals Game of Thrones en de bondfilm ‘The World is not Enough’. Het gebied verkennen doe je best met een 4×4 of per paard.

4. La Oliva klooster
Op zo’n uur rijden ten zuiden van Pamplona ligt het kleine dorp Carcastillo, waar het La Oliva klooster is gelegen. Dit is een van de drie best bewaard gebleven kloosters in de regio. Tot op vandaag wordt het klooster nog steeds gebruikt en huisvest het zo’n 26 monniken die je vaak kunt zien bidden en werken.

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

5. Real Colegiata de Santa María de Roncesvalles
Voor pelgrims die de Camino de Santiago beginnen wandelen vanuit Saint-Jean-Pied-de-Port in Frankrijk is het kleine dorp Roncesvalles de tweede tussenstop in hun tocht. Tegenwoordig kan je deze prachtige kerk bezoeken, terwijl de rest wordt gebruikt als een hostel voor de pelgrims die deze route aandoen. Dit is tevens de locatie waar de legendarische strijd van Roncesvalles heeft plaatsgevonden in 778 voor Christus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *