De langverwachte zomervakantie staat weer voor de deur. De zomerkriebels beginnen te komen en de vakantieplannen worden gemaakt. Wat wordt het dit jaar? Blijft u in eigen land? Vliegt u naar de andere kant van de wereld? Of zoekt u met de auto de zon op in Europa? De voorbereidingen en de voorpret kunnen in ieder geval beginnen!

autovakantie plannen
© Pixabay.com

Iedere vakantie vergt voorbereidingen. De accommodaties moeten geboekt worden, de documenten moeten klaar liggen en de koffers moeten gepakt worden. Een autovakantie vergt nog iets meer voorbereiding. Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg dat u zorgeloos kunt vertrekken met de volgende tips.

Essentials
Als u een autovakantie gaat boeken, hoopt u natuurlijk op een pechloze rit. Toch moet u voorbereid zijn op pech. Altijd het zekere voor het onzekere nemen. Om voorbereid te zijn op pech, zijn de volgende essentials noodzakelijk:

-Gevarendriehoek
-Noodhamer
-Reflecterende hesjes
-Reperatiekit
-EHBO-koffer
-Zaklamp
-Reservelampen
-Dekentje

Wanneer u door Frankrijk reist bent u ook verplicht om een alcoholtester bij te hebben.

Documenten
Het spreekt waarschijnlijk voor zich maar uw autopapieren moet u ook over de grens bij u hebben. Net zoals een geldig legitimatiebewijs. Vergeet daarnaast uw reisdocumenten niet.
Wanneer u door Oostenrijk en Zwitserland reist, heeft u een vignet nodig. Deze kunt u onder andere aanschaffen bij de VAB. In bepaalde delen van Duitsland heeft u een milieusticker nodig.

Overige checklist
Als u rekening heeft gehouden met bovenstaande zaken bent u dus voorbereid op pech en heeft u alle documenten klaar liggen. Dan kunt u veilig en legaal vertrekken. Echter zijn er meer dingen waar u rekening mee kunt houden om nog zorgelozer op vakantie te gaan:

wegrestaurant
© Wikipedia.com

Zorg dat u altijd eten en drinken meeneemt in de auto. Stel dat u in de file komt te staan en uren niet kan stoppen bij een wegrestaurant. Dan hoeft u in ieder geval geen honger en dorst te lijden. Om uzelf en uw reispartners tijdens de reis te vermaken kunt u leesboeken, spelletjes en elektronische apparaten (telefoons, tablet en/of laptop) meenemen.
Vertrek met een volle tank zodat u niet na een klein uur rijden al moet stoppen om te tanken. Zorg daarna dat u altijd voldoende brandstof heeft. Ga niet pas op zoek naar een tankstation wanneer het lampje gaat branden. Neem de reservesleutel mee en bewaar beide sleutels op een andere plaats.

Geniet!
Met al deze tips kunt u zorgeloos met de auto vertrekken. Vanaf het moment dat u de auto in stapt, bent u op vakantie. De laatste tip is dus: geniet! Geniet van de gezellige gesprekken in de auto, geniet van de mooie landschappen die u tegenkomt en geniet met volle teugen van de bestemming die u uiteindelijk bereikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *