Heb je nog plannen voor een (korte) vakantie richting Nederland? Denk dan eens aan Holland boven Amsterdam! Hoewel de hoofdstad het meest bekende deel van Nederland is, zijn er nog prachtige plekken die minder bekend zijn bij het grote publiek. Noord-Holland staat bekend om de polders, die ook prachtige wandelroutes kennen. Je kunt in Noord-Holland genieten van mooie dorpen, duinen en polders. Vandaag zullen wij meer vertellen over wandelroutes in Noord-Holland boven Amsterdam en aangeven welke routes het meest interessant zijn. Lees gauw verder mocht je hier meer over willen weten.

Strand
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

Wandelen in Den Helder

Allereerst Den Helder! Hoewel deze plek waarschijnlijk niet heel snel naar voren kwam toen je nadacht over een wandelvakantie in Nederland, is Den Helder zeker een leuke plek om naartoe te gaan. Het is een stad die makkelijk te bereiken valt met de trein en je kunt vervolgens het beste beginnen in natuurgebied de Nollen. Binnen enkele momenten zul je in de duinen lopen, waar je kunt genieten van duinvalleien en dennenbossen. Het is hier ook mogelijk om een uitkijktoren te beklimmen en zo te genieten van het uitzicht. Je kunt de wandeltocht het beste eindigen in het centrum van Den Helder, waar je pas echt merkt wat voor een marinestad het eigenlijk is! Het is ook mogelijk om diverse musea te bezoeken in de stad, bijvoorbeeld het marinemusuem.

Wandelen in Enkhuizen

Wat minder natuur maar meer stad is Enkhuizen! Dit is ook een prachtige plek om tijd in door te brengen wanneer je een bezoek brengt aan Noord-Holland. Hier kun je langs de monumenten van Enkhuizen lopen en zo meer te weten komen over de geschiedenis van de stad. In de meeste gevallen is het mogelijk om dit zowel met of zonder gids te doen.

De Schoorlse Duinen

De mooiste duinen van Nederland zijn wat ons betreft de Schoorlse duinen! Dit zijn de hoogste duinen van Nederland en dit betekent dat het geen makkelijke wandeling gaat worden. Bereid je vooral voor op veel klimmen en dalen! Je vindt er meer dan 60 kilometer aan wandelpaden, waardoor je je flink wat uren kunt vermaken. Naast het feit dat je de ruimte hebt om een goede wandeling te maken, kun je tijdens het lopen genieten van een aantal prachtige natuurgebieden. Je kunt genieten van geweldige uitzichten, dieren en planten. Zeker de moeite waard wanneer je Noord-Holland wilt bezoeken. In Schoorl kun je flink ontspannen en jezelf zeker een aantal dagen vermaken.

Wandelen in Holland boven Amsterdam
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

Wandelen op het Noord-Holland pad

De laatste wandelroute die wij willen aanraden is het Noord-Hollandpad. Deze wandelroute bestaat uit 16 etappes over verschillende paden dwars door Noord-Holland. Een flinke wandeling, maar zeker de moeite waard!

Al met al is er keuze genoeg wanneer je een tripje naar Noord-Holland boven Amsterdam wilt maken! De provincie heeft zoveel meer te bieden dan enkel de hoofdstad. Er zijn verschillende wandelroutes waar je uit kunt kiezen, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis. Je kunt kiezen voor een wandeling door de stad zelf of door een natuurgebied langs de duinen. Wanneer je dit liever combineert, is het ook mogelijk om dat te doen via een wandeling op het Noord-Hollandpad. Veel wandelplezier!

Klik hier voor nog meer tips voor een leuke vakantie in Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *