De Nederlandse Hanzesteden zijn niet alleen uniek qua cultureel aanbod, ook zijn de negen steden uitermate geschikt voor een dagje winkelen. In dit artikel leest u over de bijzondere winkels die u in de Hanzesteden kunt vinden.

Zutphen
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

Deventer
In de pittoreske straatjes van Deventer zijn veel verschillende winkels te vinden. Als u graag rondstruint, dan is Hoge Ramen een aanrader. Hier vindt u alles, van kleding tot woonspullen tot aan kitsch en design. Hebbedingetjes met een verhaal vindt u in Holy Cow en chocoladeliefhebbers kunnen hun geluk niet op in Sjokolaa.

[widget id=”enhancedtextwidget-42″]

Doesburg
In Doesburg is veel meer te vinden dan alleen de beroemde mosterd. Op binnenplaats Het Gildehof vindt u allerlei interessante ambachten en winkels. Loop voor een origineel cadeau eens binnen bij winkel Kadoes. Wanneer u graag kleding shopt, zult u vast iets moois vinden bij kledingwinkel Mooi Ben Jij.

Elburg
Terwijl u door dit middeleeuwse stadje loopt, kunt u af en toe een leuke winkel binnenstappen. De echte boekenliefhebbers mogen de Elburger Boekhandel niet overslaan. Ze hebben er een uitgebreide en actuele collectie. Neem voor souvenirtjes een kijkje in de winkel Net Effe Anders. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking en er is een ruime keus aan cadeautjes en decoratie.

Harderwijk
Om het echte ouderwetse Harderwijk te ervaren, kunt u het beste een kijkje nemen in Eef&Co. Hier vindt u namelijk allerlei producten van vroeger: ouderwets snoepgoed, poetsmiddelen, klompen en nog veel meer. Eten en shoppen combineren kan in Ratatouille Culiwinkel. U kunt hier de beste wijnen en allerlei culinaire cadeaus kopen.

Deventer
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen – Jurjen Drenth

Hasselt
Hasselt is vooral origineel. Als u houdt van koopjes of verzamelingen, dan mag u Kringloopwinkel Noggus & Noggus niet overslaan. Lekker rondsnuffelen en leuke producten kopen voor een mooie prijs. En bij De Linde worden prachtige handgemaakte artikelen gemaakt.

Hattem
De leukste woon- en cadeau-artikelen in een landelijke stijl vindt u in Het Logement: Living & Giving. Voor betaalbare en unieke damesmode, kunt u eens een kijkje nemen in winkel Modetheater. Wanneer u van tweedehands houdt, dan is winkel Nog Steeds Leuk een bezoek meer dan waard. Hier krijgen producten die er nog prima uitzien een tweede kans.

Kampen
Alle stripboekenliefhebbers moeten op zijn minst één keer een kijkje hebben genomen in de grootste stripboekenwinkel De Fantast. Hier vindt u maar liefst 30.000 exemplaren. Dit aanbod komt voort uit de verzameling van de eigenaar. Een fijne woonwinkel waar u allerlei spullen in landelijke stijl kunt kopen is Casa el Campo. De beste chocola koopt u in Mmmm Chocolaterie de Swaen.

[widget id=”enhancedtextwidget-46″]

Zutphen
In de smalle oude panden van Zutphen zitten veel leuke winkels verstopt. In WAAR kunt u de leukste duurzame producten shoppen. Een uniek en eigentijds assortiment tassen en sieraden vindt u in het winkeltje Mevrouw Bagijn. Heerlijke producten zoals lokale risottorijst, wijnen en kazen zijn te vinden in Pure Taste. Bij Si&Jill zijn mooie kledingstukken te vinden die te combineren zijn met de sieraden die ook in deze winkel worden verkocht.

Zwolle
In Zwolle kun je heerlijk slenteren door winkelstraatjes. Voor kunst moet u een bezoek brengen aan winkel Blauwdruk. Hier is alles uniek en handgemaakt. Interessante boeken, muziek en films zijn te vinden in In de Kerk – Waanders in de Broeren.

Klik hier voor nog meer tips voor een leuke vakantie in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *