Een historisch verblijf in eigen land? Mechelen, de stad van de Maneblussers, is de locatie bij uitstek. Deze stad neemt je mee langs knusse straatjes, mooie gebouwen en lieflijke begijnhoven. Of wat denk je van een romantische boottocht op de Binnendijle of een adembenemend uitzicht vanop de toren van de imposante Sint-Romboutskathedraal? Zo zie je de stad vanuit verschillende oogpunten. Tijdens een bezoek aan het mooie Mechelen kan een kennismaking met het Mechelse stadsbier ‘De Maneblusser’ en het befaamde bier van Brouwerij Het Anker: de ‘Gouden Carolus’. Ontdek alles over de geschiedenis en het brouwproces van dit bier tijdens de rondleiding. Ontdek brouwerij Het Anker tijdens jouw gezellig verblijf in Mechelen.

Mechelen
© Pixabay.com

Sfeervol, historisch Mechelen
Om Mechelen op en top te beleven, start je jouw stadsverkenning met een bezoek aan de kolossale Sint-Romboutstoren. Hou je van avontuur? Waag je dan aan de adembenemende skywalk en ontdek er allerlei torenkamers. Eenmaal op de top, kan je genieten van een adembenemend uitzicht over de stad, de Grote Markt en de Dijle. Bovendien heb je een overzicht van waar je de andere bezienswaardigheden kunt vinden. Wat jou onder andere te wachten staat: Brouwerij Het Anker, het Klein en Groot Begijnhof, Kazerne Dossin, het Paleis van Margareta van Oostenrijk, de Brusselpoort, het Holocaustmuseum, de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswijk en nog veel meer andere toeristische plekken om te ontdekken. Verken de stad met een wandeling door het sfeervolle Mechelen!

[widget id=”enhancedtextwidget-17″]

Hotel Elisabeth – Mechelen
Hotel Elisabeth is gelegen in het historisch hart van Mechelen, op wandelafstand van heel wat bezienswaardigheden. Na slechts 200 meter te wandelen, sta je aan de immer gezellige Grote Markt en de imposante Sint-Romboutskathedraal. Dit charmant hotel is ondergebracht in een voormalig ziekenhuis uit het Interbellum. Met respect voor de geschiedenis en authentieke architectuur van het pand, werd het gebouw volledig gerenoveerd. Vandaag de dag vormt het een luxueuze verblijfplaats in hartje Mechelen. Hotel Elisabeth is dan ook de uitvalsbasis bij uitstek voor wie in deze gezellige stad wilt vertoeven. Begin de dag steeds met een rijkelijk ontbijt terwijl je uitkijkt op de rustige binnentuin. Wanneer je dan ‘s avonds, na een dag vol ontdekkingen, weer thuiskomt in dit charmante hotel, kom je heerlijk tot rust in jouw comfortabele hotelkamer!

Mechelen
© Pixabay.com

Onze tips
De geheimen van het lokale bier! Een bezoek aan een Belgische stad of streek gaat vaak gepaard met het ontdekken van de lokale bezienswaardigheden, waaronder ook de lokale bieren. En in Mechelen is dat de Gouden Carolus! Leer er alles over in Brouwerij Het Anker, van de geschiedenis tot het brouwproces. Nog een weetje: deze brouwerij brouwt ook eigen Whiskey. Zeker het ontdekken waard!

De iconische Sint-Romboutstoren
Met zo’n prachtige toren als deze van de Sint-Romboutskathedraal loop je al snel met je hoofd in de wolken. Beklim deze 97 meter hoge toren en waag je aan het skywalk parcours om Mechelen helemaal en op een unieke manier te beleven!

[widget id=”enhancedtextwidget-17″]

Bourgondisch genieten
Geniet van de Belgische keuken in een van de vele gezellige eetadressen. Onder de kathedraaltoren, aan de Vismarkt of in een van de vele gezellige straatjes, aan jou de keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *