Hoewel veel mensen voor weekendje weg vaak kiezen voor de geijkte steden als Parijs en Londen beseffen veel mensen niet wat voor mooie steden België heeft. België kent ook een rijke historie en dat is in veel steden terug te vinden. Ook op culinair gebied en met hotelfaciliteiten heeft België het goed voor elkaar. Een weekendje weg kan daarom ook uitstekend in eigen land. Zoals bijvoorbeeld naar de stad Sint-Niklaas. TravelBird heeft nu een aanbieding voor een lekker en goedkoop weekendje weg naar deze mooie stad in Oost-Vlaanderen, in het mooie viersterrenhotel Serwir. Ontdek daarom de geheimen van Sint-Niklaas die je nog niet wist en laat je verassen met een stedentrip in eigen land.

Snoepgoed

© TravelBird.be

De stad Sint-Niklaas

Met ruim 76.000 inwoners is Sint-Niklaas de hoofdstad van het Land van Waas en is de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen. De geschiedenis van de stad begint in 1217, met de bouw van de Sint-Nicolaaskerk ter ere van de patroonheilige van de stad. Volgens een document uit 1248 van Margaretha II van Vlaanderen is bepaald dat het gebied ten westen van de Sint-Nicolaaskerk nooit bebouwd zou worden. Dit is ook de reden dat het marktplein van Sint-Niklaas vandaag de dag zo groot is. Het is zelfs de grootste marktplein van België. Pas in de 17e eeuw kende de stad grote economische vooruitgang met de handel van vlas en wol. Een dieptepunt was het jaar 1690 toen een grote brand maar liefst 565 huizen verwoestte. In de 19e eeuw werd het fraaie stadhuis van Sint-Niklaas gebouwd, alsmede Onze-Lieve-Vrouwekerk. Tegenwoordig is de binnenstad van Sint-Niklaas een winkelgebied en vormt het het hart van de stad. Ook is Sint-Niklaas bekend om de culinaire lekkernijen, zoals Sinterklaasspeculaas, Reynaerdgebak en liquer de Saint-Nicolas. Ook op het gebied van de Belgische chocolade speelt de stad een rol, met de bekende ballonpralines. Een bezoek aan Sint-Niklaas is dus meer dan enkel geschiedenis en cultuur. Het doet je smaakpapillen ook goed.


Is er een ruimer aanbod? Zijn er hogere kortingen? Vind jouw ideale reis!
Promo
Vliegvakantie, citytrip, rondreis, ...
Vind jouw ideale reis!
Promo
Aan de andere kant van de wereld of in je achtertuin? Vind jouw ideale reis!
Promo

Hotel Serwir

Met de aanbieding van TravelBird overnacht je naar keuze 1, 2 of 3 nachten in Hotel Serwir. Dit viersterrenhotel is gelegen het Waasland Shopping Center en ligt ongeveer 1,5 kilometer van de binnenstad van Sint-Niklaas. Je kunt het weekendje weg dus ook uitstekend benutten om het shopping center te bezoeken. In het hotel vind je ook brasserie Renardeau met een terras, waar je heerlijk culinair kunt genieten. Aan de bar van het hotel wordt je een gratis welkomsdrankje geserveerd en kun je ook ‘s avonds nog even bijkomen van de dag. In de ochtend wordt je verwend met een zeer uitgebreid continentaal ontbijt met bubbels.

Sint-Niklaas

© Wikipedia.org

TravelBird zorgt ervoor dat je je over de hotelkamer geen zorgen hoeft te maken. Je krijgt namelijk geheel gratis een upgrade naar een superiorkamer. De kamers zijn geheel nieuw met een boxspringbed en een marmeren badkamer met een regendouche. Verder is de kamer voorzien van een flatscreentelevisie, een kluisje, een minibar, magazines om te lezen en een snelle wifi verbinding. Zo ben je dit weekendje uit naar Sint-Niklaas volledig van alles voorzien.