Hoewel veel mensen voor weekendje weg vaak kiezen voor de geijkte steden als Parijs en Londen beseffen veel mensen niet wat voor mooie steden België heeft. België kent ook een rijke historie en dat is in veel steden terug te vinden. Ook op culinair gebied en met hotelfaciliteiten heeft België het goed voor elkaar. Een weekendje weg kan daarom ook uitstekend in eigen land. Zoals bijvoorbeeld naar de stad Sint-Niklaas. Ontdek de geheimen van Sint-Niklaas die je nog niet wist en laat je verassen met een stedentrip in eigen land.

Sint-Niklaas
© Wikipedia.org

De stad Sint-Niklaas

Met ruim 76.000 inwoners is Sint-Niklaas de hoofdstad van het Land van Waas en is de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen. De geschiedenis van de stad begint in 1217, met de bouw van de Sint-Nicolaaskerk ter ere van de patroonheilige van de stad. Volgens een document uit 1248 van Margaretha II van Vlaanderen is bepaald dat het gebied ten westen van de Sint-Nicolaaskerk nooit bebouwd zou worden. Dit is ook de reden dat het marktplein van Sint-Niklaas vandaag de dag zo groot is. Het is zelfs de grootste marktplein van België. Pas in de 17e eeuw kende de stad grote economische vooruitgang met de handel van vlas en wol. Een dieptepunt was het jaar 1690 toen een grote brand maar liefst 565 huizen verwoestte. In de 19e eeuw werd het fraaie stadhuis van Sint-Niklaas gebouwd, alsmede Onze-Lieve-Vrouwekerk. Tegenwoordig is de binnenstad van Sint-Niklaas een winkelgebied en vormt het het hart van de stad. Ook is Sint-Niklaas bekend om de culinaire lekkernijen, zoals Sinterklaasspeculaas, Reynaerdgebak en liquer de Saint-Nicolas. Ook op het gebied van de Belgische chocolade speelt de stad een rol, met de bekende ballonpralines. Een bezoek aan Sint-Niklaas is dus meer dan enkel geschiedenis en cultuur. Het doet je smaakpapillen ook goed.

[widget id=”enhancedtextwidget-17″]

Hotel Serwir

In Hotel Serwir overnacht je naar keuze 1, 2 of 3 nachten. Dit viersterrenhotel is gelegen aan het Waasland Shopping Center en ligt ongeveer 1,5 kilometer van de binnenstad van Sint-Niklaas. Je kunt het weekendje weg dus ook uitstekend benutten om het shopping center te bezoeken. In het hotel vind je ook brasserie Renardeau met een terras, waar je heerlijk culinair kunt genieten. Aan de bar van het hotel kun je een heerlijk drankje nuttigen en kun je ook ‘s avonds nog even bijkomen van de dag. In de ochtend word je verwend met een zeer uitgebreid continentaal ontbijt met bubbels.

Sint-Niklaas
© Wikipedia.org

Over de hotelkamer hoef je je geen zorgen te maken. De kamers zijn geheel nieuw met een boxspringbed en een marmeren badkamer met een regendouche. Verder is de kamer voorzien van een flatscreentelevisie, een kluisje, een minibar, magazines om te lezen en een snelle wifi verbinding. Zo ben je dit weekendje uit naar Sint-Niklaas volledig van alles voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *