De temperaturen stijgen, u heeft eindelijk die twee weken lange vakantie waar u al zo lang naar snakt en u vindt het tijd om er eens op uit te trekken met het gezin. U houdt niet al te veel van lang reizen of het vliegtuig is gewoonweg niet aan u besteed. Dan moet u misschien eens nadenken over een autovakantie naar Champagne-Ardenne in het noorden van Frankrijk.

Champagne
© TUI.be

Champagne, dat klinkt goed!
De streeknaam doet u hoogstwaarschijnlijk al denken aan de gelijknamige wijn en dat is helemaal geen toeval. De Champagnestreek staat vol met prachtige kastelen met uitgebreide wijngaarden die zeker een bezoekje waard zijn. Bovendien huist deze regio heel wat pittoreske dorpjes waar men aangenaam kan dineren met natuurlijk een typisch plaatselijk Frans wijntje erbij.

[widget id=”enhancedtextwidget-5″]

Wat valt daar nu net te zien?
Ook de cultuurliefhebber vindt in deze magnifieke streek wat hij zoekt. U komt er heel wat steden tegen met een eigen typische bouwstijl. De bekendste is zeker en vast Reims maar ook Rethel en Sedan doen misschien wel een belletje rinkelen? Reims is zeker en vast een aanrader om te bezoeken tijdens uw autovakantie. Bekend omwille van zijn Gotische kathedraal en houten kerken of huizen. Ook de regio rond Sedan aan de Maas willen we u zeker niet onthouden. Hier ligt de grootste vesting van Europa, met heel wat forten en tunnels. Langres is misschien een eerder onbekend verborgen vlekje in uw geheugen maar dat zal snel veranderen. Deze oude stad is nog steeds volledig omringd door een impressionante stadsomwalling, bewaakt door de indrukwekkende negentiende-eeuwse citadel.

Champagne
© commons.wikimedia.org

Het mag ook allemaal wat rustiger…
Bent u eerder een natuurliefhebber dan zal de Champagnestreek u ook zeker bekoren. Zo heb je heel wat lokale natuurparken waar het heerlijk vertoeven is in de schaduw van de indrukwekkende loofbomen, met zicht op de langzaam groeiende wijnstokken. Ook het meer van Der-Chantecoq is een ideale stopplaats voor een autovakantie. Een helderblauwe watermassa waar men heel wat accommodatie voorzien heeft voor het kleinschalige toerisme. Je kan hier heerlijk zwemmen onder de stralende zon of een leuk fietstochtje maken langs de gezellige kerkjes en dorpjes rond het meer, een bootje huren, en ga zo maar verder. U hoeft trouwens niet langs het meer te gaan voor een mooie wandeling. De gehele streek staat bekend omwille van zijn prachtige -en op veel plaatsen nog steeds- ongerepte natuur.

[widget id=”enhancedtextwidget-5″]

Waar kan ik dan verblijven?
Een luisterrijk gebied met heel wat verborgen pareltjes, zo zou je dit landschap kunnen omschrijven. Toch is er ook voorzien in accommodatie voor toeristen. Zo zijn er heel wat hotelletjes terug te vinden in de steden zoals Reims, maar zijn er anderzijds voor de avontuurlijkere reizigers ook heel wat campings voorzien. Er is met andere woorden voor iedere bezoeker wel een geschikte verblijfplaats. Kortom, in Champagne-Ardenne komt elke toerist wel aan zijn trekken. Houdt u eerder van gastronomie? Bent u eerder avontuurlijk? Of wilt u gewoon wat ontspannen te midden van de natuur? Deze streek heeft het allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *