De Elzas is een streek in het noordoosten van Frankrijk op de grens met Duitsland en niet heel ver van de Belgische grens. Het is dan ook heel gemakkelijk om de steek met de auto te bezoeken. De streek is sterk verbonden met Duitsland en dat is in de kerstperiode ook te merken aan de vele kerstmarkten. Nu de zomers langzamerhand wordt afgesloten, wordt het tijd om je te richten op de komende kerstperiode. Waarom dan niet gezellig voor drie dagen in de Elzas doorbrengen en je kerstinkopen doen? Je bent er dan toch een lang weekend uit in een geheel andere omgeving, maar toch niet al te ver van huis en de kerstsfeer is in de Elzas fantastisch.

Elzas
© TUI.be

De Elzas

De Rijn die door de Elzas stoomt vormt de grens tussen Frankrijk en Duitsland. Bekend in de streek is de bergketen de Vogezen, waar je kunt genieten van schitterende en onaangetaste natuur. De streek kent vele gezellige dorpjes, die vooral in de kerstperiode mooi versierd zijn. Ook op gastronomisch gebied moet je de Elzas ontdekken. Er zijn vele goede restaurants, waar ook goede lokale wijnen geschonken wordt. Tijdens de kerstperiode is de Elzas één groot winter wonderland, waar je je in sprookjesachtige sferen bevindt. Je kunt er alle dagen diverse steden en dorpjes ontdekken die allen zijn ondergedompeld in kerstsfeer. Vrijwel elke stad of dorp heeft wel een kerstmarkt en in Straatsburg vind je er zelfs de oudste kerstmarkt van Frankrijk. Deze kerstmarkt is reeds ontstaan in 1570. Vooral als het weer meezit en het een beetje begint te sneeuwen, dan bevind je je in het midden van een idyllisch en sprookjesachtig landschap. Kom dus de kerstperiode op en top tot je nemen in de Franse Elzas en verblijf in een prachtig hotel.

[widget id=”enhancedtextwidget-5″]

Hotel Majestic Alsace

Hotel Majestic Alsace bevindt zich in het centrum van het stadje Niederbronn-les-Bains en vormt jullie vertrekpunt om de Elzas in kerstsfeer te ontdekken. Het hotel ligt in het midden van natuurgebied Vosges en je kunt er in de buurt ook nog ontspannen van thermale baden. Op zo’n 350 meter van het hotel ligt restaurant L’Alexain. Je kunt een formule kiezen waarbij een viergangendiner is inbegrepen voor één van de avonden. Ook kun je aan een wijnproeverij deelnemen, zodat je ook vast voor de komende kerst je ideale wijn kunt uitkiezen. In de ochtenden mag je genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet wat in het hotel. Je kunt je auto op de gratis openbare parkeerplaatsen parkeren en er is een lift in het hotel aanwezig.

Niederbronn-les-Bains
© Commons.wikimedia.org

Je overnacht in de standaardkamer van hotel Majestic Alsace. De kamer beschikt over een badkamer met toilet, bad of douche en een haardroger. Je kunt ‘s avonds ontspannen voor de televisie in slaap vallen na een druk dagje kerstmarkten aflopen. In het hotel zelf is gratis wifi aanwezig en ook huisdieren zijn toegestaan. Ook voor mindervaliden is het hotel en de kamers geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *