Frankrijk behoort bij Belgische en Nederlandse vakantiegangers tot één van de populairste vakantiebestemmingen. Vooral het uiterste zuidoosten van Frankrijk, de Provence, is uitermate populair. Vooral het heerlijke klimaat in dit gedeelte van Frankrijk lokt vele vakantiegangers. Daarnaast is het een gebied met een mooie natuur en interessante steden om te bezoeken. Er is dus eigenlijk voor het hele gezin wel wat te beleven in de Provence. Omdat het niet overdreven ver ligt, is de Provence een ideale streek om op autovakantie te gaan. Het voordeel van een autovakantie is dat je dan ook gemakkelijker van de ene naar de andere stad kunt rijden. Je bent dus een stuk flexibeler, dan wanneer je een vliegreis boekt.

Provence
© Pixabay.com

Waar rekening mee houden als je met de auto naar de Provence gaat?

Vooral als je geen Frans spreekt kan het handig zijn even research te doen naar de meeste verkeersborden en de bijbehorende opschriften. Dan hoef je je onderweg niet meer af te vragen wat een bepaald bord betekent. Op de Franse snelweg betaal je tol. Houd er rekening mee dat dit meestal per creditcard betaald moet worden. Zorg ook dat je niet vertrekt op de befaamde zwarte zaterdagen. Je hebt dan namelijk de garantie dat je de hele weg vrijwel stil staat en je vóór de avond je eindbestemming niet zult halen.

Wat is er te zien en te doen in de Provence?

Als je op je accommodatie in de Provence bent aangekomen, kun je samen met je gezin gaan beslissen wat jullie willen doen of zien. Dit zijn alvast een aantal voorstellen.

Marseille
Marseille is de hoofdstad van de regio en is een mooie en oude stad. De geschiedenis gaat al terug naar ruim 600 jaar voor Christus toen de stad gesticht werd door de Grieken. Er is dan ook veel geschiedenis en cultuur in de stad te zien. Zo moet je de oude haven van Marseille gezien hebben met zijn kades die in de middeleeuwen gebouwd zijn. Op een hoge kalkrots staat de 19e-eeuwse basiliek, de Notre Dame de la Garde. Verder is de stad bezaaid met oude middeleeuwse forten en vele prachtige oude gebouwen en woningen.

Provence
© Pixabay.com

Camargue
De Camargue is een natuurpark met een bijzondere verscheidenheid aan natuurschoon. Zo vind je daar moerassen, grote zoutvlaktes, rijstvelden en tal van wilde dieren. Je spot er wilde paarden, zwarte stieren en ook heel bijzonder: flamingo’s. Daarnaast kun je er nog talloze andere vogelsoorten zien.

Gorges du Verdon
De Gorges du Verdon staan bekend als de Europese Grand Canyon. Het is een ravijn met een enorme kloof van tot wel 750 meter diep. De kloof loopt van een breedte van 90 meter naar 8 meter, zodat je op een gegeven moment een claustrofobisch gevoel krijgt. In de kloof stroomt een prachtige, groen gekleurde rivier die erg indrukwekkend is om te zien.

Cassis
Het kleine vissersdorpje Cassis is leuk om te bezoeken voordat je naar het strand gaat. Het bestaat uit 18e-eeuwse woningen en gebouwen. Naast het dorpje liggen parelwitte stranden waar je een dagje kunt heerlijk zonnen. Iets verder ligt Dignes les Bains. Dit is een kuuroord met natuurlijke thermische bronnen, waar je een modderbad, een lavendelbad of zeewierbad kunt nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *