Zuid-Tirol is nog altijd meer dan de moeite waard om te bezoeken. Je maakt er kennis met een sterk wisselend landschap en een bergachtige regio in het uiterste noorden van Italië. Een streek vol van contrasten, ook interessant voor actieve toeristen. In het noorden word je overweldigd door de indrukwekkende Dolomieten, een waar paradijs voor skiërs en snowboarders. En dan is er nog de Kalteren See, een schitterend meer met vele watersportmogelijkheden. In Zuid-Tirol kun je ook terecht op de vele boerderijen van de Rode Haan, uiterst geschikt voor een boeiende boerderijvakantie met het ganse gezin. 

Klettersteigen in Zuid-Tirol
© Rodehaan.it

Het aangename klimaat van Zuid-Tirol
Zuid-Tirol trekt nog altijd veel toeristen aan vanwege zijn aangenaam klimaat met een gemiddelde temperatuur van 30 graden in de zomer. In de winter is het dan weer een uitstekende bestemming voor skiliefhebbers die er alle moderne infrastructuur vinden om hun sport in de beste omstandigheden te beoefenen. 

[widget id=”enhancedtextwidget-37″]

Meer dan dertig Klettersteigen
Daarnaast telt Zuid-Tirol maar liefst 30 ‘klettersteigen’ of ‘via ferrata’, gelegen langs loodrechte bergwanden, diepe rotskloven, opmerkelijke rotstorens, allemaal klaar om ontdekt te worden. Vele boerderijen zijn dan weer een uitstekende vertrekplaats voor het spectaculaire klimwerk. Het betreft een speciaal uitgestippeld en goed beveiligd parcours met vaste staalkabels, steunen en ladders. Dit dateert al van eeuwen geleden. Toen deden deze paden dienst als verbindingswegen tussen de hoogst gelegen bergdorpjes. Met houten elementen werden smalle paden aangelegd, de voorlopers van de huidige klettersteigen. De meeste klettersteigen in Zuid-Tirol en in de Dolomieten ontstonden in de Eerste Wereldoorlog, om troepen en materiaal te verplaatsen. Klettersteigen zijn er in alle moeilijkheidsgraden en horen vanwege het schitterende berglandschap tot de mooiste routes in de Alpen. Nabij de meeste klettersteigen bevinden zich vakantieboerderijen van waaruit je een boeiende ontdekkingstocht kan beginnen. 

Fietsen in Zuid-Tirol
© Rodehaan.it

Actieve vakanties in Zuid-Tirol
Zuid-Tirol is een uitstekende bestemming voor actieve vakantiegangers. Wandelen, paardrijden, fietsen, skiën, het kan er allemaal in de beste omstandigheden. De grootste durvers voelen zich hier beslist in hun element. Tijdens je wandelingen langs de smalle bergpaden geniet je van de vele schitterende vergezichten. De paden brengen je langs de ongerepte natuur en berghutten om er uit te rusten na de geleverde inspanningen. Je kunt in Zuid- Tirol zo veel beleven en dat in alle seizoenen. 

[widget id=”enhancedtextwidget-37″]

Ontspannen op een gezinsvriendelijke boerderij
Gezinnen met kinderen kunnen terecht op een van de meer dan 1600 gezinsvriendelijke boerderijen van Rode Haan. Daar kunnen de kleinsten naar hartenlust ravotten of mee de dieren voederen. Als je op een goedkope manier Zuid- Tirol wil ontdekken kun je in deze vakantieboerderijen terecht die zich op de meest uiteenlopende sectoren concentreren. Zo kun je een verblijf reserveren in volgende categorieën:

 • Wandelboerderijen
 • Fietsboerderijen
 • Bioboerderijen 
 • Historische boerderijen
 • Ruiterboerderijen
 • Wellnessboerderijen
 • Rolstoeltoegankelijke boerderijen
 • Allergievriendelijke boerderijen
 • Hoog gelegen boerderijen
 • Milieuboerderijen
 • En zelfs Kneipp boerderijen

Allemaal hebben ze hun eigen karakter en specifieke activiteiten. Heb je ook zin gekregen in een unieke en alternatieve vakantie? Lees er alles over op de website van Rode Haan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *