Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de kerstdagen in het koude België te blijven en hier de kerstmarkten te gaan bezoeken. Maar als je geen fan bent van het Belgische winterweer, waarom niet eropuit vliegen? Malta is bijvoorbeeld een prachtige plek om de kerstdagen door te brengen. Je boekt een vlucht naar het eiland en met een huurwagen kun je het gehele eiland verkennen en genieten van de unieke kerstsfeer die op het eiland heerst. Daarnaast kun je profiteren van prachtig weer. De gemiddelde temperatuur ligt in de wintermaanden tussen de 18 en 23° Celsius, dus voor kou en sneeuw hoef je niet bang te zijn.

Malta Kerst
© Flickr.com

4 Redenen om Malta te bezoeken tijdens de kerst

  • Tijdens de wintermaanden is het eiland een pak minder druk dan tijdens de zomermaanden. Hierdoor kun je veel ontspannender het eiland ontdekken en hoef je nooit lang te wachten bij bezienswaardigheden en kun je gemakkelijker foto’s maken.
  • Omdat het minder druk is zijn de prijzen in de winter ook veel betaalbaarder dan in de zomer. Gemiddeld zijn accommodaties zo’n 40% goedkoper en ook het openbaar vervoer wordt tijdens de wintermaanden goedkoper.
  • Het overgrote deel van de Maltezers zijn Katholiek. Dit houdt in dat je heel veel kerstsfeer kunt proeven. Dorpen en steden zijn volledig in kerstsfeer, veel kerstmarkten en ook tijdens de kerstdiensten in de kerk kun je optimaal genieten van een kerstsfeer.
  • Je bereikt het eiland het beste met het vliegtuig. Air Malta biedt dagelijks een directe vlucht aan vanuit Brussel. Eenmaal ter plaatse is het eiland zelf heel gemakkelijk te ontdekken met een huurwagen. Als je vlucht is geland kun je op de luchthaven direct een wagen huren en ermee op uit trekken.

[widget id=”enhancedtextwidget-36″]

Wat is er te beleven op het eiland tijdens de kerstperiode?

Valletta
Valletta is de Maltese hoofdstad en is in 2018 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Er is dus genoeg cultuur op te snuiven. De gehele stad staat dan ook sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Er staan dan ook vele historische gebouwen in de stad die tijdens de kerstperiode rijkelijk met kerstversieringen worden behangen. De Sint-Janscokathedraal behoort tot de drukst bezochte plek van Valletta. In de kathedraal hangt ook het beroemde schilderij ‘de onthoofding van Johannes de Doper’. Van buiten ziet de kathedraal er redelijk sober uit, maar van binnen is het interieur geheel in barokstijl. Hoe mooi is het om de kerstnachtmis in deze beroemde kathedraal bij te wonen?

Gozo
© Pixabay.com

Gozo
Gozo is een klein eilandje naast Malta en tijdens de kerstperiode absoluut het bezoeken waard. Het gehele eiland veranderd vanaf begin december in één groot kerstparadijs, met kerstmarkten en winkelstraten volledig in kerstsfeer uitgedost. Hier kun je onder behaaglijke temperaturen op en top genieten van de kerstsfeer.

[widget id=”enhancedtextwidget-36″]

Kerstkribbes bekijken
Als je toch een gehuurde wagen hebt, kun je je ook even een echte Maltezer voelen en hun typische kersttraditie van kerstkribbes en kerststallen volgen. Vrijwel alle Maltezers maken thuis eenvoudige tot zeer uitgedoste kerststallen die door iedereen bezocht kan worden. Soms kun je een kerststal achter de raam van een woning bekijken, maar er zijn ook inwoners die hun gehele garagebox ombouwen tot een heuse kerststal. Als toerist een fantastische mogelijkheid om in contact met de lokale bevolking te komen en hun gewoontes en tradities te leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *