Dit weekend worden de meeste kerstmarkten officieel geopend. Elk jaar proberen de steden elkaar weer te overtreffen. Er zijn talloze markten die je kunt bezoeken, maar wat zijn nou echt de allermooiste? In dit lijstje vind je een overzicht van de zeven mooiste kerstmarkten in eigen land die je zeker moet gaan zien tijdens de feestdagen.

© Pixabay.com

1. Bergen: Coeur en neige
Een kerstmarkt hoeft niet alleen maar een verzameling van kraampjes te zijn. Dat bewijst Coeur en neige, want deze kerstmarkt is een echte totaalbeleving. Er zijn overal verwonderende optredens en kostuums te zien. Natuurlijk is de kerstman ook van de partij en is het mogelijk om te schaatsen op de grote ijspiste.

2. Hasselt: Winterland
Voor kleine kinderen is er niets zo leuk als het ontmoeten van de kerstman. Op Winterland in Hasselt is het mogelijk. Het centrale punt van deze kerstmarkt is het huis van de kerstman. Je waant je in Lapland dankzij de mooie decoratie en kunt vervolgens gezellig winkelen bij de vele kraampjes die over de markt verspreid staan.

3. Antwerpen
Antwerpen pakt groots uit met de kerstmarkt. De markt is namelijk niet op één plein te vinden, maar is verspreid over de hele stad. Je kunt dus meteen wat van de stad zien wanneer je deze kerstmarkt wilt bezoeken. Daarom is het de moeite waard om een weekendje Antwerpen te boeken, zodat je de decoraties op de Grote Markt, het Steenplein en de Suikerrui kunt zien.

4. Brussel: Winterpret
Het is misschien wel een van de meest bekende kerstmarkten van het land. Winterpret in Brussel is een heus spektakel. De gigantische kerstboom is natuurlijk het hoogtepunt van de markt, maar daarnaast zijn er nog talloze andere dingen te zien. Zo is de markt enkele kilometers lang en is er overal gezellige animatie te vinden.

© Pixabay.com

5. Oostende: Winter in het Park
Dit nieuwe evenement is het bezoeken waard. De organisatie van Winter in het Park heeft namelijk beloofd dat er elke dag weer iets anders op de markt te zien is. Het is dus niet verkeerd om een weekend in Oostende te plannen om de vijftig verschillende kraampjes en het originele entertainment te zien.

6. Luik: Village de Noël
Met maar liefst 200 verschillende chalets is dit het grootste kerstdorp van België. Luik ziet dit kerstspektakel dus niet als een markt, maar vooral als een gezellig dorpje waar je doorheen kunt wandelen. Dit sfeervolle dorp is te vinden op twee pleinen in Luik: Place St Lambert en Place du Marché.

7. Leuven
De markt in Leuven is slechts twee weken te bezoeken, maar zeker de moeite waard! Op de markt staan namelijk allerlei verschillende ambachtslieden opgesteld die je in levende lijve aan het werk kunt zien. Voor de allerkleinsten is een bezoek aan de Kerstman natuurlijk het hoogtepunt. Hij is te bezoeken in een sfeervol sparrenbos. Heb je honger gekregen? De kerstmarkt in Leuven staat bekend om zijn lekkere eetkraampjes, dus een smakelijk hapje vinden moet geen probleem zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *