De Duitse Moezelstreek is een geliefde steek waar veel Vlamingen een rustige vakantie kunnen beleven. De Moezelstreek leent zich dan ook uitstekend voor ontspanning, maar ook kun je er fantastisch wandelen of fietsen. Helemaal staat de steek bekend als wijnstreek. De moezelwijnen vinden dan ook wereldwijd gretig aftrek. Tijdens een bezoek aan deze streek mag je daarom een wijnproeverij ook niet overslaan. Boek voor 2, 3 of 4 overnachtingen in een viersterrenhotel in het stadje Cochem in de Moezelstreek. Deze dagen zullen helemaal ontspannend worden, want je mag gebruik maken van de sauna en het zwembad van het hotel.

Moezel
© Commons.wikimedia.org

De Moezelstreek

De Moezelstreek ontleent zijn naam aan de rivier de Moezel die door de streek stroomt. De Moezel ontspringt in de Franse Vogezen en stroomt vervolgens door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland, om daarna uit te komen in de de Rijn bij Koblenz. Langs de stroming van de Moezel zijn mooie groene landschappen te vinden met veel pittoreske dorpjes en stadjes. Omdat de Moezel door heuvelachtige en bergachtige landschappen stroomt, is het een ideaal gebied om tegen de hellingen druiven te verbouwen voor de wijnbouw. Ook kun je over de Moezel een rondvaarttocht maken en vanaf het water genieten van de fraaie natuur, of je pakt de fiets en fietst de prachtige fietsroutes in de ongerepte natuur af.

[widget id=”enhancedtextwidget-35″]

Cochem

Het kleine stadje Cochem ligt aan de Moezel en telt ruim 5.000 inwoners. Het stadje is erg toeristisch en de bekendste trekpleister van de stad is de prachtige burcht van Cochem. De burcht staat op 100 meter boven de stad en is dan ook gezichtsbepalend voor Cochem. In het stadje zelf proef je volop de gezellige sfeer met kleine vakwerkhuisjes en leuke restaurantjes en barretjes. Vooral met mooi weer is Cochem een zeer schilderachtig stadje.

Cochem
© Wikipedia.org

Hotel Brixiade Triton

Tijdens je (lang) weekend naar de Moezelstreek kun je verblijven in Cochem in Hotel Brixiade Triton. Eigenlijk bestaat dit viersterrenhotel uit twee hotels, Brixiade en Triton en ze liggen naast elkaar. De locatie is werkelijk uniek, pal aan de oevers van de Moezel en met uitzicht op de Burcht van Cochem. Je verblijft in het hotel op basis van halfpension, waardoor je in het restaurant van het hotel, ‘Burchtblick’ van een heerlijke maaltijd kunt genieten. Na een dag in de Moezelstreek kun je ontspannen van een Turks stoombad en solarium in hotel Triton of van de wellness in hotel Brixiade. Daarna drink je nog gezellig een wijntje in de hotelbar en dansruimte ‘Moselstern dance bar’.

[widget id=”enhancedtextwidget-35″]

De hotelkamer

Je verblijft in een goede comfortabele standaard hotelkamer die voorzien is van alle gemakken. De kamer heeft een badkamer met toilet en een douche en op de kamer staat een televisie, een minibar, een kluisje en een telefoon. Ook mag je gebruik maken van de gratis wifi-verbinding. Als je geluk hebt krijg je een kamer toegewezen met een balkon, waardoor je ook nog vanaf je balkon over de Moezel kunt uitkijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *