Onderneem een korte autovakantie doorheen het Scheldeland en kom volledig op adem. Neem bijvoorbeeld als vertrekpunt Dendermonde.

Dendermonde
© commons.wikimedia.org

Lunch in brasserie Den Ommeganck

Bij aankomst in Dendermonde zul je wellicht honger hebben. Op het dorpsplein van Dendermonde vind je de klassieke brasserie, Den Ommeganck. De brasserie ligt aan de overkant van het stadhuis. Niet alleen hebben ze goed eten, ze hebben ook een mooi uitzicht op het marktplein. Aangezien Dendermonde beroemd is om zijn ros Beiaard, kun je misschien een paardensteak bestellen met een Malheur 12 om de geweldige smaak te begeleiden.

[widget id=”enhancedtextwidget-17″]

Andere delicatessen uit Scheldeland zijn de paling: dankzij een overvloed aan rivieren is er genoeg paling te eten; de asparagus de Calfort: vroeger alleen voor de elite; Gandaham: de beroemde ham van Destelbergen; en hoofdvlees.

Breng een bezoek aan Park Fort Liezele

Zoals met veel forten in België, zijn de oude verdedigingslinies gericht op natuur- en recreatiedomeinen. Vandaag is het fort een plaats geworden om te ontspannen. Je kunt wandelen rond de gracht van het oude fort en er is zelfs een terras om uit te rusten, want het domein is erg groot.

Fort van Liezele
© commons.wikimedia.org

Als je op zoek bent naar een leuke plek om rond te slenteren en te ontspannen, je vindt het fort op de Fortbaan 2 in Puurs. Je kunt er de geschiedenis ontdekken, deelnemen aan avondwandelingen met benzinelampen en genieten van verscheidene wandel- en fietsroutes. De wandelingen zijn ontspannend met prachtig uitzichten en een vredige sfeer.

Logeertip: The Volante Yacht Club (Willebroek)

Na het inchecken en de installatie in je kamer, kun je een van de bootjes van het hotel reserveren. Het concept is nieuw en beslist het uitproberen waard. Je kiest uit het menu wat je wilt eten en zodra het avondeten klaar is, verlaat je de dokken met een donut-vormige boot. Het bootje heeft kleine motor waardoor je de jachthaven kunt verkennen. Terwijl je geniet van je eten en drinken, krijg je een uitzicht over de regio. En nog belangrijker, je bent weg van de mensen. Heel erg ontspannend!

[widget id=”enhancedtextwidget-17″]

Wandelen op Biezenweiden

In de regio Scheldeland zijn er ontzettend veel mogelijkheden om korte of lange wandelingen te maken in de natuur. Je kunt de tweede dag van je weekend Scheldeland inzetten met een rit naar de Biezenweiden bij Willebroek. Het natuurdomein staat bekend om zijn grote populatie aalscholvers. Andere dingen om te doen en te zien in Willebroek: Sashuis, museum Herman de Cuyper, Harmonium Art Museum, Fort van Breendonk en de Vredesbrug, om er maar een paar op te noemen.

Heerlijk lunchen in Zjateau (Puurs)

In het centrum van Puurs ligt het kleine koffiehuisje Zjateau. De naam is een combinatie van Zjat (Kop koffie) en kasteel. Hier kun je heerlijk en goedkoop lunchen.

Duvel
© commons.wikimedia.org

Lokale bieren

Voordat je Scheldeland verlaat en het weekend afsluit, zorg dat je een voorraad lokale bieren mee naar huis neemt. En als je nog wat tijd over mocht hebben, bezoek een brouwerij in Scheldeland: Dilewyns en Huyghe (reserveren is noodzakelijk), Duvel Moortgat, Slaghmuylder (enkel groepen van meer dan 20 personen), Bosteels (open tijdens de zomermaanden/ enkel groepen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *