Wanneer u op zoekt bent naar een prachtige vakantie, hoeft u niet ver te reizen. Bovenin Nederland vindt u de provincie Drenthe, welke perfect is voor een mooie fietsvakantie. Drenthe is de oerprovincie van Nederland, waar u op de fiets al het moois kunt gaan ontdekken. Er zijn prachtige nationale parken, natuurgebieden en leuke, idyllische en gezellige dorpjes. Er is ook heel veel geschiedenis te vinden, waaronder bijvoorbeeld de welbekende Hunebedden. U kunt Drenthe op verschillende manieren doorfietsen, bijvoorbeeld door het nemen van een vooraf uitgekozen route. Drenthe heeft ruim 2.100 kilometer aan fietspaden en dat betekent dat er altijd wel een geschikte weg voor u te vinden is! Het is mogelijk om duizenden jaren terug de tijd in te gaan, door bijvoorbeeld te kiezen voor de historische route langs de Hunebedden.

Drenthe
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

Pak de mountainbike!

Wanneer u graag voor iets meer actie wilt gaan, is dat ook zeker mogelijk! In Drenthe zijn er genoeg paden die u op volle snelheid kunt berijden. Wanneer u niet bang bent om een beetje vies te worden, is dit misschien een leuke manier van vakantie vieren. Er zijn flink wat steile wegen en de bosgrond maakt het mountainbiken soms een echte uitdaging. Er zijn routes voor zowel beginners als gevorderde mountainbikers. Even helemaal aan niks denken en lekker door de natuur mountainbiken? In Drenthe is alles mogelijk!

Nationale parken

Er zijn een aantal prachtige nationale parken in Drenthe te vinden. In totaal kunt u uw hart ophalen in drie nationale parken, elk met hun specifieke eigenheid. U vindt in de parken bos, heide maar ook beekdal en zandverstuiving. Keuze genoeg!

Nationaal Park Drents Friese Wold
Het eerste park is nationaal park Drents Friese Wold. Hier kunt u vooral terecht voor bossen! Het is een van de grootste aaneengesloten bosgebieden in Nederland en dat is te zien aan de prachtige, ongerepte natuur. Het is zeker aan te raden om een nachtje te overnachten in dit natuurgebied. Het is één van de donkerste stukjes vasteland in Nederland en wanneer hier de nacht valt, is het tijdens een maanloze en heldere nacht mogelijk om wel zo’n 2900 sterren te zien. Waar u er in de stad slechts 50 ziet, is dit wel een hele bijzondere ervaring om mee te maken.

Drenthe
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

Nationaal Park Dwingelderveld
Wanneer u benieuwd bent naar een ander stukje natuur, is het nationaal park Dwingelderveld een goede optie. Hier vindt u natte heide en kunt u ervaren hoe stilte werkelijk aanvoelt. Ook hier kunt u genieten van prachtige natuur en is het ook mogelijk om twee schaapskuddes te bekijken. De herders vertellen graag!

Nationaal Park Drentsche Aa
Het laatste nationale park in Drenthe is de Drentsche Aa. Hier vindt u een prachtige beek die zich door het landschap slingert. Wanneer u deze beek volgt, zult u prachtige stukjes Drenthe tegenkomen. Hier zult u ook enkele kleine dorpjes en gehuchten vinden.

Redenen genoeg om te kiezen voor een fietsvakantie in Drenthe! U kunt u laten verrassen door de mooie fietsroutes, die zowel door de mountainbike als met de gewone fiets te berijden vallen. Er zijn gezellige dorpjes en een heleboel geschiedenis en u kunt extra veel genieten van de prachtige natuur door een bezoek te brengen aan een van de drie nationale parken in Drenthe. Om echt goed te genieten, kiest u Drenthe.

Klik hier voor nog meer tips voor een leuke vakantie in Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *