Het echte vakantiegevoel
Zoek je een vakantiebestemming niet al te ver van huis die goed te bereiken is met de auto? Dan is Hongarije de ideale bestemming! In nog geen 14 uur tijd rijd je naar de hoofdstad Boedepast. Met de auto op vakantie in Hongarije is daarom een waar feest. Je kunt de afstand in ééń keer rijden, of je kiest voor een overnachting op de helft van de route. Het fijne is dat je tijdens je autoreis al een echt vakantiegevoel hebt. Je rijdt namelijk door Duitsland en Tsjechië of door Duitsland en Oostenrijk en zo heb je al aardig wat voorpret voordat je in Hongarije aankomt.

© Wikimedia.commons.org

Veel vrijheid met een auto
Eenmaal gearriveerd in dit heerlijke land, is het genieten geblazen. Omdat je met de auto bent, heb je alle vrijheid om te gaan en te staan waar je maar wilt. Een prima uitvalsbasis is een hotel in Boedapest, want deze stad ligt in het midden van Hongarije. Je kunt er met de auto lekker rondtoeren, of met het openbaar vervoer, want de stad heeft prima voorzieningen op dit gebied. Breng een bezoekje aan de oude dierentuin, het grote stadspark of de Matthiaskerk. Of maak een wandeling naar het koninklijk paleis. Boedapest is een echte parel!

[widget id=”enhancedtextwidget-20″]

Genieten aan het Balatonmeer
Omdat je met de auto op vakantie bent, heb je alle mogelijkheden om het land eens goed onder de loep te nemen. Een van de aanraders is het Balatonmeer, een heel bekend meer. En terecht, want het is een prachtig meer met zoet water. Ben je in de zomer in Hongarije, dan kun je rekenen op een watertemperatuur van minstens 20 graden. Zie je jezelf al op je handdoekje aan het meer liggen? Het is een leuk idee om rondom het Balatonmeer een hotel te nemen, zodat je volop kunt relaxen tijdens je vakantie. Denk eens aan de badplaats Badacsony, waar je ook tochten over het meer kunt maken. In deze plaats zijn ook allerlei restaurants, terrasjes en winkeltjes te vinden.

© Simple.wikipedia.org

Ook voor kinderen
Ga je met je gezin op vakantie naar Hongarije, dan komen de kinderen ook zeker aan hun trekken. Zo is er in Kehidakustany een waterparadijs met allerlei zwembaden en blijbanen. Zo kan jong en oud genieten tijdens deze heerlijke autovakantie in Europa!

Van rust tot levendigheid
Liefhebbers van wandelen komen goed weg in Hongarije. Pak de auto en ga naar het indrukwekkende natuurgebied nabij Szentbekkalla. Je kunt er mooie wandelingen maken en genieten van de rust en het natuurschoon. Zoek je wat meer levendigheid, dan kun je wat leuke dorpjes in de buurt bezoeken. Omdat je met de auto bent, kun je zelf bepalen hoe lang je in een dorpje wilt vertoeven. Ideaal!

Strandliefhebbers opgelet
Wil je optimaal relaxen, dan kun je overal in Hongarije terecht op allerlei heerlijke stranden. Je ziet: het land heeft onnoemelijk veel te bieden op veel fronten en dat maakt het het ideale vakantieland voor zowel de strandliefhebber als de cultuur- en natuurliefhebber.

[widget id=”enhancedtextwidget-20″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *