In de loop der tijden hebben bergen altijd al een bijzondere aantrekkingskracht gehad. Zowel in de zomer als in de winter zijn het populaire toeristische bestemmingen. Wat maakt de bergen toch zo onweerstaanbaar? Is het de frisse ongereptheid? Is het de deugddoende rust? Is het de onmetelijkheid? Iedereen zal wel zo zijn eigen argumenten hebben om er heen te gaan. Zeker is: als je éénmaal naar de bergen bent geweest, dan ben je verloren, dan keer je zeker nog eens terug.

Wandelvakantie Zuid-Tirol
© Rodehaan.it

Puur genieten in Zuid-Tirol

Genieten van de natuur is uiteraard één van de belangrijkste redenen om de bergen in te trekken. Net daarom is wandelen er waarschijnlijk één van de populairste vrijetijdsactiviteiten. De bergen in Zuid-Tirol bij uitstek, zijn een waar wandelparadijs. Deze regio in het uiterste noorden van Italië kan zich beroemen op meer dan 20.000 kilometer aan wandelplezier, voldoende paden en weggetjes dus om enkele uren of zelfs dagen en weken te genieten. Met zo’n uitgebreide wandelmogelijkheden, zijn er routes die boeiend zijn voor alle leeftijden en die geschikt zijn voor ieders conditieniveau. Wandelen in Zuid-Tirol is rustgevend en tegelijk ook zo puur, een inspanning zonder hulpmiddelen, op je eigen tempo en zonder stress.

[widget id=”enhancedtextwidget-37″]

Bijzondere boerderijvakanties

Helemaal leuk is het als je de ongereptheid, de rust en de onmetelijkheid kan combineren met een authentiek verblijf. Heb je wel eens gedacht aan een verblijf op een echte Zuid-Tiroolse boerderij? Verspreid over heel Zuid-Tirol zijn er boeren die gastenkamers of appartementen verhuren aan toeristen. Hoe verder je afdwaalt van de grote wegen en steden en hoe dieper je de minder bekende zijdalen intrekt, hoe authentieker de gebouwen worden. Bovendien liggen veel van de boerderijen langs wandelpaden die al van oudsher gebruikt worden. Geen ellenlange ritten dus om het beginpunt van een wandeling te bereiken. Stapschoenen aan, rugzak optuigen en vertrekken maar. Het is niet moeilijk om uitgebreid te genieten in Zuid-Tirol.

Vroeg uit de veren
© Rodehaan.it

Ochtendgloren in het gezelschap van de boer

De boeren zijn trots op hun bergen en willen dat graag met je delen. Daarom gidsen ze je graag rond. Vraag zeker of ze je willen begeleiden bij een wandeling naar één van de bergtoppen in de buurt om de zon te zien opkomen. Je moet er dan wel toe bereid zijn om op te staan bij het kraaien van de Zuid-Tiroolse haan. Maar wees gerust, het is de moeite waard. De zonsopgang zien vanop de pieken van Zuid-Tirol is werkelijk een onvergetelijk schouwspel.

[widget id=”enhancedtextwidget-37″]

Van wandelen krijg je honger! Gelukkig kan je bij de meeste verblijven heerlijke maaltijden krijgen. Deze zijn bereid met authentieke producten: zelfgebakken brood, pas geraapte eieren van de eigen kippen, zelfgerookt spek… Zuid-Tirol op zijn best!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *